Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Božićni robot party

test image

Centar za kulturu i informacije Maksimir je u suradnji s Laboratorijem za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva 2021. i 2022. godine organizirao manifestaciju "Božićni Robot Party" na kojoj su se mnogobrojni posjetitelji mogli uživati u prezentaciji rada robota koji su posluživali tople napitke i božićne poslastice. 

Zaposlenici LARICS-a u CKIM-u su publiku upoznali s robotima Frankom, Pepperom, Kinovom i Schunkom koji su zasukali rukave, preuzimali narudžbe i posluživali goste. 

Školarci su mogli  i provozati robote te izraditi 2D kartu ili pak saznati kako nas umjetna inteligencija na jeftin i ekološki prihvatljiv način može upozoriti o kvaliteti zraka, tla i vode u našoj okolini. Naučili su i kako međusobno komuniciraju roboti i biljke te kako se bespilotnom letjelicom može izraditi 3D model makete građevine.

Franka, Pepper, Scout i ostalo veselo robotsko društvo pokazali su sve svoje vještine i pokazali kako se robotske ruke snalaze u branju jagoda i paprika i kako roboti komuniciraju s biljkama. 

 

 

Povezane objave