Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Centar za kulturu i informacije Maksimir

test image

Misija

U kvartu Maksimir CKIM je mjesto kreacije, veselja, edukacije, kulture i tolerancije. CKIM provodi i organizira sve vrste kulturnih događanja kao što su koncerti, kazališne predstave, kino projekcije, izložbe, plesne tečajeve, zelene programe te kreativno - edukativne radionice. U suradnji s drugim institucijama s područja četvrti Maksimir i šire, CKIM pomaže u promicanju pozitivnih životnih stavova i prevenciji neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. 

Rukovodeći se mapiranim potrebama građana kvarta Maksimir i šire osmišljavamo kvalitetne programe za sve dobne skupine. U CKIM-u se kroz međugeneracijski dijalog od malih nogu uči kako biti uronjen u kreativnost i uvažavajuće promišljanje svijeta oko sebe.

Vizija

Želimo da nas generacije mladih pamte po svom prvom susretu s filmom, kazališnom predstavom, koncertom, izložbom ili pak po svojim prvim plesnim koracima ili glumačkim izvedbama kako bi nam se rado vraćali kao odrasli ljudi sa svojom djecom.

Kroz planirano i permanentno mapiranje kulturnih potreba želimo odraslim osobama i starijim generacijama te ranjivim skupinama nuditi sadržaje koji im nanovo probuđuju
kreativnost i radoznalost za novim umjetničkim sadržajima.

Cilj nam je na mapi Grada postati prepoznatljivi kao kulturni zeleni Centar koji nudi kvalitetne kulturne programe te razvija i educira permakulturna načela. Želimo također postati prepoznatljivi po školi mjuzikla koju od nedavno razvijamo. Vizija CKIM-a jest okupljati i povezivati ljude na lokalnoj, gradskoj, regionalnoj i međunarodnoj razini kako bi razmjenjivali svoja kreativna znanja, permakulturne vještine i umjetnička djela.

Vijesti