Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Cinema Paradiso - Koncert filmske glazbe

Program Cinema Pardiso – glazbeni raj za publiku, sastavljen od skladbi najpriznatijih skladatelja današnjice, Morriconea, Barryja, Williamsa, Gadea, Dedića..

test image

Krešimir Marmilić (violina) i Kristina Bjelopavlović Cesar (klavir) u CKIM-u će na koncertu "Cinema Paradiso" izvesti neke od najpoznatijih djela filmske glazbe. Na programu su teme iz filmova "Kum", "Schindlerova lista", "Miris žene", "U registraturi", "Glembajevi"...

Skladbe koje izvodi ovaj duo privlače veliki broj publike među kojima su i brojni mladi koji preko prezentacije glazbe iz filmova postaju potencijalna buduća koncertna publika, a možda i nova generacija glazbenika. Dođite na besplatan koncert filmske glazbe i uvjerite zašto je Cinema Paradiso  "Pravi glazbeni raj za publiku svih generacija"

KREŠIMIR MARMILIĆ, rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. stoljeća kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora. Često je nastupao u emisijama HRT–a. Koautor je i izvođač  u dokumentarnim filmovima  o hrvatskim skladateljima; Krežmi, Jarnoviću i Spadini. Kao urednik i izdavač objavio je i obradio 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album». Inicijator je tiskanja djela I.M. Jarnovića i F. Krežme u izdanju MIC-a iz Zagreba. Voditelj je i osnivač gudačkog kvarteta “Cadenza Zagreb” (1995) kao i nekoliko komornih sastava (Komorni trio Crisostomo, Trio i duo Cadenza, Zagreb Pallette, Ansambl Croazzolla Concertante,…) s kojima je nastupao na gotovo svim festivalima i pozornicama Hrvatske te na gostovanjima u Italiji, Mađarskoj, Belgiji, Kosovu Albaniji i BiH. Sudjelovao je u orkestrima u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te Hrvatskoj. Aktivno koncertno nastupa i surađuje s mnogim istaknutim  glazbenicima i ansamblima. CD sa skladbama Franje Krežme, objavio je 2018. godine. Od 1999. je bio u statusu je samostalnog umjetnika.

KRISTINA BJELOPAVLOVIĆ CESAR (Zagreb, 1983.) studij klavira završava na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu (Sretna Meštrović) te magistrira (Marina Ambokadze). Usavršavala se na domaćim i inozemnim seminarima (Ph. Fowke, P. Donohoe, A. Valdma, K. H. Kämmerling, E. Indjic, A. Ciccolini, N. Flores). Uspješno je nastupala kao solistica uz ansambl Zagrebačkih solista, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar i Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca-Rijeka. Laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja u Senigallii, pobjednica međunarodnih pijanističkih natjecanja u Pietra Liguri, Pinerolu, Cortemilii, te dobitnica šest prvih nagrada na Hrvatskim državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (među kojima je i dobitnica apsolutne prve nagrade – kao članica klavirskog dua na natjecanju komornih sastava). Za akademsku godinu 2002./03. dobitnica je Rektorove nagrade. Od 1997. DO 2003. stipendistica je Grada Zagreba. Za nosač zvuka diskografske kuće Orfej snimila je koncerte za klavir i orkestar Silvija Bombardellia i Borisa Papandopula u pratnji Komornog orkestra Simfonijskog orkestra HRT-a. Među važnijim nastupima ističe se serija koncerata po Hrvatskoj u sklopu akcije Više glazbe, manje mina za razminiranje Hrvatske, koncertna turneja po Japanu, zapaženi koncerti u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri, u ciklusu Zagrebački umjetnici zagrebačkoj publici, na Festivalima hrvatske glazbe u Berlinu i u Beču, itd. Djeluje kao članica tria Orient expresto (klavirski duo i udaraljke – Matej Meštrović, Borna Šercar) koji je do sada nastupao diljem Hrvatske i u inozemstvu, 2010. godine dodijeljena im je Nagrada europskog udruženja turističkih novinara za izniman doprinos turizmu. Nekoliko sezona djeluje kao glazbeni suradnik u Zagrebačkom kazalištu mladih. Umjetničku djelatnost upotpunjuje afinitetima prema jazz i popularnoj glazbi čime nadograđuje svoju klasičnu naobrazbu. Kroz posliednje tri godine djeluje u swing&jazz sastavu Tom and the Twisters. 2010. godine sudjeluje u njihovom albumu prvijencu Što ti drugo treba (Croatia Records). Od 2007. godine djeluje kao predavač na Teološkom fakultetu Matija Vlačić Ilirik gdje vodi katedru za glazbene predmete.

 

Povezane objave