Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

CKIM si takav si Q'ART Vol.1

Po uzoru na renomirani Projekt Ilica: Q'art

test image

Nakon Ilice i Španskog projekt “Q’ART U TVOM KVARTU” stiže i u najljepši zagrebački kvart – Maksimir.

“CKIM si takav si Q'ART Vol.1” - Višedimenzionalno multidisciplinarno događanje koje uključuje različite umjetničke discipline i public art, kulturne sadržaje, šetnje, interakcije, edukativne radionice, predavanja, čitanje poezije, prezentacije, kreativne manifestacije i okupljanje stanovnika i susjeda u parku Maksimir održat će se u nedjelju, 9. srpnja od 15:30 do 21:00 sat.

CKIM - Centar za kulturu i informacije Maksimir ponosni je suorganizator ovog projekta koji predstavlja šarenu lepezu mogućnosti na kreativno-umjetničkom, obrtničkom, izvedbenom i edukacijskom planu.

Na poznatoj maksimirskoj šetnici očekuju vas nastupi brojnih bendova i gotovo 300 izlagača koji izlažu različite vrste rukotvorina , OPG-ova, umjetnika, humanitaraca, studenata…, a sve to kako bi se podigla kvaliteta života u zajednicama. Na festivalu će sudjelovati različiti kreativci i udruge te odgojne obrazovne ustanove s istočnog djela grada, ali i različiti umjetnici (pjevači, slikari, pjesnici...)  Očekuje vas mnoštvo umjetnika i unikatnih izlagača kao što je to običaj na našim festivalima na Ilici.

Sudjelovati kao izlagači mogu Umjetnici i samostalni umjetnici, Umjetničke organizacije, Dizajneri, Umjetnički obrti, Kućne radinosti, D.o.o. i j.d.o.o. koji su registrirani za jednu od djelatnosti kreativnih i kulturnih industrija, Udruge – koje djeluju u području humanitarnih aktivnosti i kulture i umjetnosti, OPG, Zadruge, Edukacijske ustanove – predškolske, školske, srednjoškolske i visokoškolske, Javne ustanove u kulturi. Pratite novosti o projektu na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na web stranici projekta www.projektilica.com gdje se možete i prijaviti za sudjelovanje.

Projekt Ilica: Q’Art je kolektivni public art projekt u procesu koji istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija, njihov utjecaj na društvene procese te istovremeno predstavlja suradnju umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana. Ključna motivacija Projekt Ilica: Q'ART je transformacija napuštenih i javnih prostora u središtu Zagreba, konkretno u njegovoj glavnoj ulici Ilici. Cilj je dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.

Glavna je tema i umjetnički koncept projekta „ODRŽIVA BUDUĆNOST“ i sve umjetničke, socijalne i društvene taktike za odgovorno promišljanje budućnosti, pravednosti, slobode, suosjećanja, kvalitete i dostojanstvenosti života, poštujući zajednicu i prirodu, kroz umjetničku percepciju, očuvanje ljudskosti i pravednosti prema prirodi.

 

Povezane objave