Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Program povodom Dana grada Zagreba

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, CKIM je i ove godine pripremio prigodne programe

test image

 

Nastup polaznika Škole Mjuzikla

- u velikoj dvorani CKIM-a

CKIM ove godine realizira produkciju novog mjuzikla Halugica. Polaznici koji su prošli zahtjevnu audiciju, krenuli su s radom u našoj Školi mjuzikla, a u prosincu 2024. g. održat će premijeru i 5 izvedbi koje će oživjeti fantastičnu priču Vladimira Nazora HALUGICA.

U režiji Rajne Racz, koreografkinje Desanke Virant, kompozicije Marina Živkovića i rada stručnog tima CKIM-a Galine Veličko, Dijane Bolanče i Lee Lovrenčić.

Povodom Dana grada Zagreba polaznici škole mjuzikla izvest će dvije pjesme iz mjuzikla HALUGICA.

Pub kviz na temu “Koliko poznajete Grad Zagreb?”

- u velikoj dvorani CKIM-a

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, CKIM je u suradnji s udrugom KRIP (Kvizaška razbibriga i piće) organizirao besplatan pub kviz na kojem ćete se moći zabaviti, ali i provjeriti koliko dobro poznajete hrvatsku metropolu.

Provjerite koliko dobro poznajete hrvatsku metropolu na tematskom pub kvizu. Svoje ekipe (max. 5 članova) možete prijaviti na licu mjesta u CKIM-u ili putem Facebook i Instagram stranice KRIP-a:
 
https://tinyurl.com/59jeb8v8
https://www.instagram.com/kripkviz/
 

Plesni filmovi

- projekcije u predvorju CKIM-a

NOVI HORIZONTI - projekt nastoji proširiti dosadašnje područje interesa plesnog filma i još dublje zaroniti u postupak pretapanja tjelesnih oblika i dezintegracije prostorno-vremenskog kontinuiteta, fokusirajući se na kontrapunkt prekida i fluidnosti koji nastaje u procesu montaže. Projekt je nastao 2023. godine na lokacijama u Maksimiru te prolazu koji se proteže od Draškovićeve ulice prema Importane Galeriji.

Autorica, redateljica je Martina Nevistić Vukobrat, izvođačice su Petra Chelfi, Petra Valentić, Martina Nevistić Vukobrat, dramaturšku podršku je radila Nina Bajsić, direktor fotografije je Luka Matić, montažerka je Sara Gregorić, a dizajn zvuka Frano Homen.

PULSAR- koreografsko promišljanje tijela koje se prilagođava promijenjenim fizikalnim uvjetima, drukčijim gravitacijama i nepoznatim biosferama imajući u vidu distopijske projekcije kojima znanstvena fantastika obiluje, neprekidno naglašeno događanje dovodi se u odnos s napuštenim prostorima i tijelima, čiji sraz oblikuje mogući smjer narativnog imaginiranja. Projekt je nastao 2019.godine na lokaciji Sveučilišne bolnice u Blatu i u prostorima Zagrebačkog plesnog centra.

Autorica, redateljica, koreografkinja, izvođačica je Martina Nevistić Vukobrat, dramaturška podrška i narativ je pisala Ivana Slunjski, direktor fotografije je Neven Petrović, a montažer Miro Manojlović, dok je autor glazbe Višeslav Laboš.

KORAK PLOČNIKA - oslanjajući se na nasljeđe postmodernoga plesa i istodobno nastajući kao svojevrstan „hommageˮ plesnim umjetnicama Trishi Brown i Yvonne Rainer, „Korak pločnikaˮ usredotočuje se na to što znači izlazak iz scenskih u vanjske prostore danas kad smo suočeni s brojnim restrikcijama zbog koronavirusa te što pokret temeljen na svakodnevnim gestama znači u današnjem suvremenom plesu kad je ionako evidentna fuzija svakojakih pokreta. Projekt je nastao 2020. godine na lokacijama u Maksimiru - Paviljon Jeke te na i pored garaža kod CKIM-a u Zagrebu.

Autorica, redateljica i koreografija je Martina Nevistić Vukobrat, plešu Ariana Prpić, Una Štalcar-Furač i Šimun Stankov, dramaturška podrška je Ivana Slunjski, a direktor fotografije i montažer Neven Petrović.

Filmove ćete u predvorju Centra moći vidjeti od 28. svibnja 2024. do 11. lipnja 2024. svakim radnim danom od 8:00 do 22:00 sata. 

Samostalna izložba Luke Leova

- u Galeriji Crta

"Kao i čovjek, auto ima svoje faze boljeg i lošijeg "psiho" fizičkog stanja. Od stanja limarije do stanja motora. Dramatična situacija, kvar ili trenutak opuštanja na travi na sunčani dan. Predah. U ovom slučaju bi se fokusirao na ovaj trenutak predaha koji dolazi nakon dugog putovanja.

Kao svaki automobil koji vidimo parkiran, mi ne možemo zaključiti na prvu kakva je njegova povijest, kakve priče krije. Možda se nije pomakao s parkirnog mjesta zadnjih 40 godina, a možda je baš jučer to parkirno mjesto željno iščekivalo njegov povratak. Tu je bitan faktor i Jugo koji je kao automobil jednako pouzdan koliko i nepouzdan (barem po pričama). Svaki dolazak/ nedolazak na novo odredište je još jedna potvrda te dvije suprotstavljene činjenice. Crtež omogućuje odlazak korak dalje koji može pobliže kroz doslovni prikaz, metaforu, karikaturu ili promatračevu interpretaciju proširiti priču o tom automobilu. Kroz razbijanje fizičkih zakona i granica automobila pokušava se bolje prikazati opis same situacije koje su u ovom slučaju često fiktivne. Uveličavaju prikaz samih priča o autu koje su i same nekad preuveličane, a nekada samo tako djeluju iako su stvarne.", o svojoj prvoj samostalnoj izložbi piše Luka Leov.

Program Galerije Crta sufinanciran je sredstvima državnog proračuna Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i proračuna Grada Zagreba.

Izložba na cesti u partnerstvu s ALU

- u Budakovoj ulici, kod okretišta Borongaj

Velika likovna akcija na otvorenom „Zagreb 3000.“ u partnerstvu Centra za kulturu i informacije Maksimir i Akademije likovnih umjetnosti (ALU), a povodom Dana grada Zagreba.

U ovogodišnjoj prvoj likovnoj akciji na otvorenom studenti ALU će krajem svibnja osmisliti i realizirati likovne intervencije na 20 panoa u Budakovoj ulici, kod okretišta Borongaj. Ovogodišnja tema je vezana uz Zagreb budućnosti! Zagreb će mladi umjetnici zamišljati u dalekoj 3000-toj godini!

Pozivamo sve zainteresirane da zajedno sa nama sudjeluju u kreativnom maštanju studenata i alumnija Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. Svi su dobrodošli! Građani će moći sudjelovati u procesu nastanka umjetničkog rada od osmišljavanja do realizacije, a izložba na otvorenom prostoru (izvan uobičajenih komornih prostora muzeja i galerija), će se moći razgledati do iduće akcije u rujnu.

Mentorica velike likovne akcije na otvorenom bit će Mia Maraković (ALU), dok će panoe oslikavati studenti i alumniji ALU. Izložba se može razgledati tijekom cijelog dana i noći od 0-24 sata do sljedeće akcije u rujnu.

--

Program je sufinanciran sredstvima proračuna Grada Zagreba

Povezane objave