Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Tara Stanić u Galeriji Crta

Galerija Crta Vas poziva na otvorenje samostalne izložbe "Džepne pastelice" autorice Tare Stanić, u srijedu 12.6.2024. u 19:00 sati.

test image

Galerija Crta je jedini galerijski prostor u gradskoj četvrti Maksimir, smješten u CKIM - Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18.

"Kroz svakidašnjicu se susrećemo s raznim prizorima, pojmovima i dijalozima koji se urezuju u naše pamćenje. Periodično izlaze na vidjelo ili su uvijek s nama u pozadini našeg uma. Poput lijepog prizora o kojem razmišljamo cijeli dan ili ohrabrujućeg razgovora koji je uvijek blizu našeg srca. Inspirirana tom pojavom, pokušavam zadržati te trenutke na papiru. Pomoću uljanih pastela, prikazujem razne motive s kojima sam se susrela u svom svakodnevnom životu kroz razgovore, putovanja ili vlastite misli. Razmišljajući o prošlim događajima i razgovorima, instinktivno ih prenosim na papire manjih formata. Taj džepni format uzima naš fokus i pokazuje nam naše intimne misli i trenutke. Format nas poziva da primimo crtež u ruku i spremimo ga u džep, kako bi postao dio nas poput naših sjećanja.“, o koncepciji svoje izložbe piše Tara Stanić.

Izložba je otvorena do 26.6. u radnom danu CKIM-a od 10:00 do 20:00 sati. 

Program Galerije Crta sufinanciran je sredstvima državnog proračuna Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i proračuna Grada Zagreba

Povezane objave

12.06.2024.19:00 BESPLATNO

Tara Stanić u Galeriji Crta

Galerija Crta Vas poziva na otvorenje samostalne izložbe "Džepne pastelice" autorice Tare Stanić, u srijedu 12.6.2024. u 19:00 sati.

15.05.2024.19:00 BESPLATNO

Luka Leov u Galeriji Crta

Galerija Crta Vas poziva da posjetite  prvu samostalnu izložbu „Autoportreti”, autora Luke Leova do 29.5.2024.