Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.

Zagreb Jazz club - Večer francuske šansone uz Neru Stipičević

Greenhill Big Band će na koncertu "La vie en rose" uz svoje goste, među kojima je i poznata pjevačica Nera Stipičević, izvesti najpoznatije francuske šansone.

test image
Greenhill Big Band nastavlja s koncertima u CKIM-u (Centar za kulturu i informacije Maksimir). 18. lipnja 2024. u 20:00 sati pridružit će im se i naša poznata pjevačica Nera Stipičević.
 
Na koncertu "La vie en rose" izvest će najpoznatije francuske šansone, a tu su i već svima dobro poznati jazz standardi. 
 
Ulaznice po cijeni od 5,00 € mogu se (isključivo za gotovinu) kupiti na blagajni CKIM-a, Švarcova 18, sat vremena prije početka koncerta.

Koncerte u sklopu ciklusa „Zagreb Jazz Club“ CKIM je počeo provoditi 2023. kad su održana četiri koncerta Jazz glazbe/Jazz plesnjaka, onog „starog“, poznatog jazza koji je naišao na veliki odaziv publike. Nositelj izvođač bio je GreenHill Big Bend u kojem danas sviraju doajeni jazz glazbe, mladi jazzeri obrazovani na Muzičkoj akademiji te amateri, polaznici CKIM-ovih jazz radionica. 

Orkestar Greenhill big band broji dvadesetak i više članova i djeluje već više od deset godina. Orkestar svira poznate jazz standarde u swing aranžmanu kako bi u ljudima stvorio pozitivne vibracije i povoljno djelovao na ljudsko zdravlje...
 
Dob članova kreće se od 17 do 85 godina, a svima im je zajednička ljubav prema glazbi.
 
Voditelj, dirigent i prva truba je dr. Bruno Baršić. Na bubnjevima je legendarni Boris Ciglenečki, koji svojim iskustvom često pomaže mlađim članovima, a tu je i Ante Dropuljić, kojeg ne treba posebno predstavljati jer je bio prva truba big banda HRT-a, kao i orkestra HGZ-a. Osim liječnika tu su još đaci, književnica, studenti Muzičke akademije, profesori glazbe... Spoj mladosti i iskustva starijih muzičara u orkestru, zapravo čini zajedništvo koje se i čuje u izvedbi.
 
Stalan dio repertoara čine hitovi kao što su: Blue Skies, New York, New York, I'm sentimental over you, Morgen, Ljubav ili šala, L.O.V.E., Candy, Crazy, On the sunny side of the street, American patrol, Cheek to cheek, Foggy day, Cabaret, Basin Street Blues…

Rezervacije: prodaja@ckim.hr
 

Povezane objave